9 Ağustos 2015 Pazar

Kerpe Tatil Beldesi Rehber Otel Pansiyon Konaklama

Yetkili Adı
: Mete ÇERİ
Adres
: Kerpe
Şehir/İlçe
:

 Kocaeli / Kandira

Telefon
: 08503600325
Cep Tel
:
Faks
:
Sektörler
Kerpe Web
Email
: info@kerpe.com
Web
www.kerpe.com
Facebook
Facebook Sayfamız

Kerpe denilince akla gelen ilk şeyler tertemiz denizi, aynı zamanda ormanı olur. Soluduğunuz havanın önce ciğerlerinize, sonra da size ve ruhunuza iyi geldiğini anlarsınız. Denizin karşısında ufuk çizgisine baktığınızda bile, gördüğünüz manzara sizi rahatlatacaktır.  Yaz mevsimi boyunca çocuklarınızla birlikte denizde eğlenceli dakikalar geçirebilir, kumsalında uzanarak kendinizi güneşe teslim edebilirsiniz.
Güneşlenmek yerine yüzmeyi tercih ederseniz, yüzmek için Karagöz Restoran önü oldukça uygun. Ayrıca Kandıra Belediyesi’nin mavi bayrak adaylı plajlarından da faydalanabilirsiniz. Bu plajlardan şemsiye, şezlong kiralayabilirsiniz, yanınızda ve seyahatiniz boyunca bunları taşımanıza gerek yok.
Gittiğiniz günlerde yağmurlu bir hava da sizi karşılayabilir. Yağmur yağdıktan sonra burnunuza buram buram gelen toprak ve yosun kokusunu terapi olarak adlandırabilirsiniz. Rüzgarlı bir havası olan Kerpe, yosun kokularıyla, çiçek ve deniz kokusuyla sizi derinden etkileyecek.
Kayalık şeridi sizi bir an bile yalnız bırakmayacaktır. Denizle iç içe yaşayan, aynı zamanda su altı sporlarıyla ilgilenen bireyler için tam bir tatil alternatifi olan Kerpe, dalış yapmanız için sizi kendine çekecektir. Dalış yapmadığınızda ise birçok alternatif bulunuyor. Çocuklarınızla birlikte bu kayalıklarda uçurtma uçurabilir, resim yapabilir, tatilinizi resmedecek fotoğraflar çekebilirsiniz. Herkesten uzak güneşlenmek isteyen tatilciler ise, kayalıkları tercih edebilir.
Tercihinizi su altı dalışından kullanırsanız, görebileceğiniz birçok deniz canlısı, inceleyebileceğiniz su  bitkileri karşınıza çıkar. Su altı balık avcılığı yaparak;  zıpkınınızla levrek, kefal, karagöz türü balıkları avlayabilirsiniz. 10-12 metre derinliklerde ise amphoralara rastlamanız mümkün. Kerpe Kayalıkları su altı balık avcılığı için en uygun noktalardır.
Deniz ve güzel sahilinin dışında, ormanlık alanlarında trekking yürüyüşleri seyahatinizi farklı kılacaktır. Yeşillikler arasında attığınız her adım, size güç ve enerji verecek.
Trekking esnasında ve mini  Kerpe turunuzda görebileceğiniz daha bir çok nokta var. Yazlıkları villaların dışında; Kerpe’ye gidilince yerlinin sizi Hakan Şükür’ün ikiz villasını görmeye yönlendireceğini bilmelisiniz. Hatta tatil sezonuna denk gelirse, kendisiyle tanışma imkanınız bile olur.
Akşam saatlerinde Şeytan Sofrası mevkiine uğrayabilirsiniz. Güneşin batışını izlerken, bir taraftan da çayınızı yudumlamanız mümkün. Gün içerisindeki yorgunluğunuzu alacak bu manzara, sizi kendine hayran bırakacak.
Diyelim ki Kerpe‘den Sıkıldınız, Ne yapılmalı?
Küçük bir tatil beldesi olduğu için, 3-4 günlük bir keşif süresi yeni bir şeyler görmenize yeterli gelebilir. Ancak uzun süreli bir tatil planladıysanız ve aynı şeyleri görmekten sıkıldıysanız, Kerpe’den yapacağınız ufak ve kısa seyahatlerle değişik noktalar görebilirsiniz. Kerpe’den ulaşımı en yakın olan noktalar; Kumcağız, Kefken ve Kovanağzı.  Bu seyahatinize ilk başladığınızda birçok villa ve ev göreceğiniz küçük bir yerleşim noktası geçeceksiniz. Sonrasında yol sizi Pembe Kayalar’a götürecek. Adını renginden ve yapısından alan Pembe Kayalar, suyun içinde süngerimsi bir yumuşaklığa sahipken, sudan çıkardığınız Pembe Kaya parçaları sertleşir. Bu yüzden tarihin arka sayfalarında bu kayalar, birçok noktada cami ve saray yapımında kullanılmış. Jeolojik özelliği nedeniyle rengi Pembe olduğu için, bu şekilde isimlendirilmiş. Pembe Kayalar önceden tatlı su balıklarına ev sahipliği yapmış, ancak artık balık avlamak için kullanılmıyor. Bu yüzden Pembe Kayalar‘da soluklanabilir, bol bol fotoğraf çekebilir, ailenizle birlikte ada manzarası karşısında piknik yapabilirsiniz.
Pembe Kayalar dışında tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz küçük bir ada var; Kerpe Adası.  Sahile ve Pembe Kayalar’a yaklaşık 45 dakika mesafede olan bu adada, öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için de bu adayı tercih edebilirsiniz.
Aynı sahil çizgisinde bir de Cebeci noktası var. Cebeci noktası hızlanan turizmle ve Kerpe’nin keşfedilmesiyle yazlık villalarla dolmuş olsa da, mola verebileceğiniz bir nokta. Cebeci’den sonra sırasıyla Babalı ve Dikili noktalarından geçersiniz. Ve Kefken karşınıza çıkar. Kefken, sahildeki köy pazarıyla sizi çağıracaktır.  Aynı zamanda tekneyle balık avlamak oldukça meşhur. Ancak seyahatinizi kısa planladıysanız, orada tekneyle balık avlayan ve bunu size getiren kişiler var. Tahmin ettiğinizden daha düşük fiyatlarla, tekne balıkçılarından taptaze balıklar alabilmeniz mümkün.  Kasayla balık alabileceğiniz gibi, eğer balık sevmiyorsanız Filizler Kasap ta yemek için size kapılarını açar.  Mangal keyfi yapmak için hem taptaze etleri, hem de gerekli bütün araçları buradan edinebilirsiniz.
Kefken seyahatinizi Pazar günü yaparsanız, burada yer alan halk pazarıyla tanışabilirsiniz. Taptaze köy yumurtası, taze sütler ve ev yapımı peynirler satın alabileceğiniz Kefken Pazarı, şimdiden meşhur olmuş durumda.
Ancak Pazar günü haricinde bir günde seyahat ediyorsanız, Çarşamba ve Cumartesi günleri Kandıra köy pazarını tercih edebilirsiniz.  Yine aradığınız taze ürünler, bu pazarda da mevcut. Aynı zamanda Kerpe ve Kandıra’ya özel meyveler de iştahınızı açacaktır.
Tatilinizi renklendirmek, unutulmaz kılmak sizin elinizde. Yaklaşık bir haftalık tatil planınızla birçok farklı noktayı görebilir ve bir sonraki yaz tatiliniz için tekrar Kerpe’yi tercih edecek onlarca neden bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder