1 Ekim 2015 Perşembe

Arama Motoru Optimizasyonu

Arama Motoru Optimizasyonu
Search Engine Optimization
SEO

Web siteniz varsa,
Firma olarak web siteniz var ama faydasını göremiyorsanız aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Hiç web sitenize günde kaç kişi giriyor ve nasıl giriyor merak edip baktınız mı?

Firmanıza web sitesi yaptırmayı düşünüyorsanız,

İnternette reklam vermeyi düşünüyorsanız,

Bu yazıyı okumalısınız.

Arama motoru optimizasyonu, İngilizce kısaltmadan Türkçe'ye geçmiş olan SEO'dan bahsedeceğim. SEO arama motorlarında üst sıralarda çıkmayı konu alır. İnternette birçok makale bulabilirsiniz. Herkes birşeyler yazmış seo hakkında. Birçok kriteri var. Tek bir kriterde iyi olmanız yeterli değildir. En çok kullanılan arama motoru Google olduğu için çoğu web tasarımcı Google'a göre hareket ediyor bu konuda. Google ise yanılmıyorsam bir web sitesini arama sonuçlarında gösterirken yaklaşık 200 kriterden geçiriyor. Forumlarda yaklaşık 200 kriter olduğundan bahsediliyor.

Seonun ne olduğunu kısaca açıkladım. Şimdi ise bunun firmalar için neden önemli olduğundan bahsetmek istiyorum. Firmalar müşterilerine hizmet sunar ya da ürün satar, kazançlarını arttırmak için de interneti araç olarak kullanırlar. Bu devirde interneti kullanmayan firma sayısı çok az, eğer işinizle ilgili interneti kullanmıyorsanız bence hemen kullanmaya başlayın ve etkisini görün. İnterneti kullandım etkisini görmedim kullanmayı bıraktım ya da kullanıyorum ama bir etkisini göremiyorum diyorsanız hizmet aldığınız yerle ilgili bir sorun olabilir. Mutlaka profesyonel kişilerle çalışın. Web sitesi yaptırmak olsun, internet reklamı olsun. Bir hizmet satın almadan önce kendiniz biraz araştırma yapın. Sonuçta internetle ilgili hiç bilgisi olmayan bir kişi çok kolay yanıltılabilir. İnternette arayın araştırın bir ön fikir edinin sonra hizmet satın alın.

Gelelim Samsun Rehberim'in bu konuda firmalar için neler yaptığına...
Günümüzün şartlarını karşılayan, mobil ve seo uyumlu bir web sitesine sahip olmak birçok firmaya fazla maliyetli gelebilir. Böyle bir web sitesine sahip olsanız dahi arama motorlarında üst sıralarda yer alamayabilirsiniz. Sitenizin güncel tutulması ve yeterli içeriğe sahip olması da gereklidir.

Güçlü teknik altyapımız, sık güncellenen ve yeterli içeriğimiz ile firmaları internette uygun maliyetle arama motorlarında üst sıralarda çıkarıyoruz.


Firmalar için üyelik paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder